header image

Kerstverhaal

Ruim 2000 jaar geleden werd een kind geboren. Niet zomaar een kind! Jezus van Nazareth, Zoon van God, Vredevorst. Nu, anno 2018 werkt zijn inspirerende boodschap van Hoop en Liefde nog altijd in en door harten van mensen, overal ter wereld, ook in Bodegraven. Vanuit verschillende kerken en koren in Bodegraven is de afgelopen maanden hard gewerkt om u het eeuwenoude Kerstverhaal over de geboorte van Jezus Christus te presenteren tijdens een Kerstwandeling door ons dorp.

De originele verhalen rond Jezus' geboorte vind je in het Nieuwe Testament. Bij Matteüs: Jozef en zijn droom, de wijzen uit het Oosten, koning Herodes en de vlucht naar Egypte. Bij Lucas: Zacharias en Elisabet, engel Gabriël en Maria, de herders en het engelenkoor.

Op verschillende plaatsen tijdens deze wandeling worden delen (scenes) uit het Kerstverhaal uitgebeeld. Sommige scenes zijn traditioneel van opzet, het is alsof u een kijkje neemt in de tijd van Jezus’ geboorte. Andere scenes verbinden verleden met het heden, doordat ze zich afspelen in het hier en nu.

Je loopt de wandeling als een herder en je ontmoet vele reisgenoten. Je ontvangt een flyer zodat je het allemaal nog eens kunt nalezen wat je hebt gezien, daarnaast is er voor de kinderen een mooie knutselplaat beschikbaar. Uiteraard mag je deze ook meenemen voor kleinkinderen of andere kinderen in je omgeving. Tijdens de wandeling trotseer je donker en kou om het bijzondere geboorteverhaal van Jezus Christus te zien en te horen. We hopen dat het vele harten opnieuw zal verwarmen.

We wensen je een inspirerende Kerstwandeling toe!